Son Dakika Haberler

Brezilya Devlet Başkanı, elini sıkmayan Biden’a el hareketiyle tepki gösterdi

ABD Başkanı Joe Biden, kameralar önünde Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'nın elini sıkmadı. Biden'ın kendisini görmezden gelip elini sıkmaması üzerine sinirlenen Silva, tepkisini kameralar önünde el hareketiyle gösterdi.

Brezilya Devlet Başkanı, elini sıkmayan Biden’a el hareketiyle tepki gösterdi
Okunma : 16 views Yorum Yap
>


ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurul toplantıları kapsamında Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile New York’ta görüştü. Biden’ın sahnede elini sıkmamasına sinirlenen Silva, duruma kameralar önünde tepki gösterdi.

VENEZUELA’YA DESTEK MESAJI VERDİLER

Beyaz Saray Sözcülüğünden yapılan açıklamada, iki liderin dünya genelinde çalışan insanların haklarını geliştirmeye yönelik ilk ABD-Brezilya ortak küresel girişimi olan İşçi Hakları Ortaklığı’nın başlatılmasını ele aldığı kaydedildi. Açıklamada, Biden ve Lula’nın ayrıca Venezuela’da demokrasinin yeniden tesis edilmesinin önemine dikkat çektiği, ABD’nin özgür ve adil bir seçim için Venezuela halkına ve demokrasisinin yeniden tesis edilmesine yönelik verdiği desteğini yinelediği belirtildi.

TOKALAŞMA KRİZİ

Görüşmede Biden’ın, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaşın başta gıda ve enerji güvenliği olmak üzere dünyadaki en yoksul ülkelere etkilerine ilişkin endişelerini ve Rusya’nın Karadeniz Tahıl Girişimi’ne dönüşüne desteğini dile getirdiği ifade edildi. Daha sonra iki lider kamera karşısına geçti. Biden, kameralar önünde Silva’nın elini sıkmazken, Brezilya lideri tepkisini kameralar önünde el hareketiyle gösterdi.

Kaynak: AA / Politika

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)