Son Dakika Haberler

Brüksel’i kana bulayan saldırgan bir kafede vurularak öldürüldü

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Belçika ve İsveç milli takımları arasındaki müsabakanın oynandığı stadyuma 5 kilometre mesafede rastgele ateş açarak 2 kişiyi öldüren saldırgan, Schaerbeek semtindeki bir kafede vurularak öldürüldü.

Okunma : 14 views Yorum Yap
>


Belçika‘nın başkenti Brüksel’de rastgele ateş açarak 2 kişinin ölümüne neden olan saldırgan, Schaerbeek semtindeki bir kafede vurularak öldürüldü.

KAFEDE GÖRÜLDÜ VE HAREKETE GEÇİLDİ

İçişleri Bakanı Annelies Verlinden’in ulusal radyo kanallarından Radyo 1’de yaptığı açıklamaya göre, zanlı, sabah saatlerinde vurularak öldürüldü. Basında yer alan bilgilere göre, zanlı, Verboekhoven Meydanı civarında bir kafede görüldü ve harekete geçildi. Zanlının üzerinde 2 kişiyi öldürdüğü silahın da bulunduğu kaydedildi.

TEHDİT ALTINDAKİ KİŞİLERE YÖNELİK GÖZETİM ARTIRILDI

Saldırıdan sonra ilan edilen en yüksek seviyeli kod uyarınca tüm güvenlik güçlerinin teyakkuz hali sürerken, İsveçli diplomatlar başta olmak üzere potansiyel tehdit altındaki kişilere yönelik gözetim artırıldı.

NE OLMUŞTU?

Belçika‘nın başkenti Brüksel’de dün silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 İsveç vatandaşı hayatını kaybetti. Saldırgan olay yerinden kaçarken, polis saldırganı yakalamak için operasyon başlattı. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Savcılar, saldırıyı terörizm olarak değerlendirdiklerini belirtirken, Belçika’da terör tehdidi en üst düzeye çıkarıldı.

DEAŞ ÜYESİ OLDUĞUNU BELİRTTİ

Kendini saldırgan olarak tanıtan bir kişi sosyal medyada yayınladığı videoda, kendisini Abdesalem Al Guilani olarak tanıtarak, terör örgütü DEAŞ üyesi olduğunu belirtti. Guilani, 3 İsveçliyi vurduğunu ifade etti.Hayatını kaybeden 2 kişinin, EURO 2024 Elemeleri kapsamında yerel saatle 19.15’de başlayacak olan Belçika-İsveç arasındaki milli maçı izlemek için gelen Belçika’ya gelen İsveç vatandaşları olduğu düşünülüyor.Belçika Başbakanı Alexander de Croo yaptığı açıklamada, saldırının ardından İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’a taziyelerini ilettiğini belirterek, “Yakın ortaklar olarak terörle mücadelede de ortağız” dedi.

Kaynak: AA / Güncel

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)