Son Dakika Haberler

Canın sağ olsun Cim-bom! Galatasaray Avrupa’ya veda etti…

Galatasaray, Camp Nou'da 0-0 berabere kaldığı dünya devi Barcelona'yı Nef Stadı'nda ağırladı. Karşılaşmaya hızlı başlayan sarı-kırmızılılar 28. dakikada Marcao ile 1-0 öne geçti. Barcelona'nın 37. dakikada Pedri ve 49. dakikada Aubameyang ile attığı gollere engel olamayan Galatasaray karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılarak UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

Canın sağ olsun Cim-bom! Galatasaray Avrupa’ya veda etti…
Okunma : 248 views Yorum Yap
>

Galatasaray, tarihinin en önemli maçlarından birinde sahasında Barcelona’yı ağırladı. İlk maçta 0-0 berabere kalarak tur umutlarını kendi sahasına taşıyan sarı-kırmızılılar dünya devi karşısında mücadeleye hızlı başladı. 28. dakikada Marcao ile öne geçen Cim-bom 37 ve 49. dakikadaki Barcelona gollerine engel olamadı ve karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte Galatasaray Avrupa’ya veda ederken, Barcelona ise adını çeyrek finale yazdırdı.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda 0-0’ın rövanşında İstanbul’da Barcelona’ya 2-1 mağlup oldu ve bu sezonki Avrupa defterini kapadı.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Galatasaray ile Barcelona, Nef Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona ererken, ikinci yarıda Barça attığı golle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Bu sonuçla sarı-kırmızılılar Avrupa’ya bu turda veda etti.

Bu sezonki Avrupa macerasına UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde PSV Eindhoven karşısında başlayan Galatasaray, Hollanda ekibine elendi ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’ne devam etti.

Avrupa Ligi 3. Eleme Turu’nda St. Johnstone’nu, play-offta da Randers’ı eleyen Aslan, gruplara kaldı. Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova’nın olduğu E Grubu’ndan 3 galibiyet, 3 beraberlikle lider çıkan Cimbom, son 32 turunu oynamayıp, direkt son 16 turuna kaldı.

Son 16 turunda Barcelona ile eşleşen Galatasaray, 0-0’ın rövanşında İstanbul’da rakibine 2-1 yenildi ve bu sezonki Avrupa defterini kapadı.

Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Marcao, Barcelona maçında attığı golle bu sezonki ilk gol sevincini yaşadı.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Galatasaray, Nef Stadyumu’nda İspanyol ekibi Barcelona ile karşılaşırken, maçın ilk golü Brezilyalı futbolcu Marcao’dan geldi. Mücadelenin 28. dakikasında sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde iyi yer alan Marcao kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve 1-0 yaptı. Bu aynı zamanda Aslan’ın mücadeledeki tek golü oldu.

25 yaşındaki futbolcu böylece bu sezonki ilk golünü kaydetti.

Maça 11’de başlayan Brezilyalı futbolcu 90 dakika sahada kaldı.

Galatasaray, bu sezon Avrupa kupalarında 14 karşılaşmaya çıktı ve 5 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 6 beraberlik aldı.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Galatasaray sahasında karşılaştığı İspanyol ekibi Barcelona’a 2-1 mağlup oldu ve elendi. Sarı-kırmızılılar bu mücadele ile bu sezon Avrupa kupalarında 14. karşılaşmasına çıktı. Aslan söz konusu maçlarda 5 galibiyet alırken, 3 kez mağlup oldu, 6 kez de berabere kaldı.

Galatasaray bu karşılaşma haricinde bu sezon Avrupa’da UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde Hollanda temsilcisi PSV’ye iki maçta da kaybetti.

Sarı-kırmızılılar ayrıca Avrupa Ligi’nde de tek yenilgisini de Barcelona karşısında aldı.

TARAFTARDAN YOĞUN İLGİ

Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren Galatasaraylı taraftarlar, Nef Stadı’nın tribünlerini doldurdu.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, karşılaşma öncesinde yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek oldu.

Taraftarlar, ilk maçtaki performanslarıyla öne çıkan kaleci Pena ve Kerem Aktürkoğlu başta olmak üzere tribüne çağırdıkları futbolculara destek verdi.

Bu arada Galatasaraylı taraftarlar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla tribünlerde “Çanakkale Zaferinin 107. Yılında Kahramanlarımızı Saygı ve Rahmetle Anıyoruz”, “Hürriyetin Temeli Çanakkale Zaferi”, “Nesilden Nesile Mirastır Bize Çanakkale” pankartları açtı.

Öte yandan, maç başlamadan önce stadın skorbordlarına İngilizce ve Rusça “Barış” ifadesi yazıldı.

HAGI VE POPESCU DA MAÇI STATTA TAKİP ETTİ

Galatasaray’ın efsane Rumen futbolcuları Gheorghe Hagi ve Gheorghe Popescu maçı statta izledi.

Sarı-kırmızılı takımda büyük başarılara imza atan ve kariyerlerinin bir döneminde Barcelona forması da giyen Hagi ile Popescu, Nef’in davetlisi olarak geldikleri İstanbul’da müsabakayı tribünden takip etti.

MAÇTAN DAKİKALAR | İLK YARI

6. dakikada ilk tehlikeli atağı Galatasaray gerçekleştirdi. Savunmanın solundan uzun atılan topa hareketlenen Gomis, savunmanın arkasına sarkarak ceza sahasına girdi. İki rakibinin savunduğu Gomis’in şutunda araya giren Eric Garcia meşin yuvarlağın ağlara gitmesini önledi.

10. dakikada Busquets’in ara pasıyla ceza sahası yayı içinde buluşan Frenkie De Jong’un kaleciyle karşı karşıya vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

13. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Babel’in yerden şutunda kaleci Ter Stegen sağına yatarak meşin yuvarlağın sahibi oldu.

26. dakikada Pedri’nin ceza sahası yayı içinden uygun durumda vuruşunda, top üstten auta gitti.

28. dakikada sarı-kırmızılı takım aradığı golü duran topta buldu. Sağdan Cicaldau’nun kullandığı kornerde altıpas gerisine hareketlenen Marcao’nun uçarak kafayla vurduğu top, ağlarla buluştu: 1-0.

37. dakikada Barcelona beraberliği yakaladı. Fernan Torren’in pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Pedri, Marcao ve Berkan’dan sıyrıldıktan sonra karşı karşıya kaldığı Pena’nın sağından fileleri havalandırdı: 1-1.

45+3. dakikada Adama Traore’nin sağdan ortasında, altıpas üzerinde yükselen Aubameyang’ın kafayla vurduğu top üst direğe de çarparak auta çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR | İKİNCİ YARI

50. dakikada konuk takım öne geçti. Busquets’in ceza sahası yayı gerisinden vuruşunda kaleci Pena ayaklarıyla topu önledi. Altıpas gerisinde topu önünde bulan Pedri’nin şutunda Pena bu kez güçlükle de olsa elleriyle meşin yuvarlağın ağlara gitmesine izin vermedi. Ceza sahasında bu kez top sağ çaprazdaki Frenkie De Jong’da kaldı. Bu oyuncunun kafayla kale önüne çevirdiği meşin yuvarlağı Aubameyang ağlara gönderdi: 1-2.

60. dakikada Van Aanholt’un ceza sahası dışı sol çaprazdan sert şutunda top az farkla üstten auta gitti.

84. dakikada soldan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu’nun içeri göndermek istediği top Araujo’ya çarparak kaleye yöneldi. Ter Stegen, sağına yatarak direk dibinde topun kontrolünü sağladı.

Mücadele 2-1 konuk takımın üstünlüğüyle tamamlandı.

Bu sonuçla adını çeyrek finale yazdıran taraf Katalan temsilcisi olurken, sarı-kırmızılıların Avrupa serüveni sona erdi.

Stat: Nef

Hakemler: Daniele Orsato, Alessandro Giallatini, Fabiano Preti (İtalya)

Galatasaray: Pena, Boey, Nelsson, Marcao, Van Aanholt (Dk. 85 Ömer Bayram), Berkan Kutlu, Taylan Antalyalı, Babel (Dk. 74 Halil Dervişoğlu), Cicaldau (Dk. 74 Morutan), Kerem Aktürkoğlu, Gomis (Dk. 63 Mustafa Muhammed)

Barcelona: Ter Stegen, Dest (Dk. 56 Araujo), Pique (Dk. 81 Lengiet), Eric Garcia, Jordi Alba, Busquets, Frenkie de Jong (Dk. 67 Gavi), Pedri, Adama Traore (Dk. 46 Dembele), Ferran Torres, Aubameyang (Dk. 81 Depay)

Goller: Dk. 28 Marcao (Galatasaray), Dk. 37 Pedri, Dk. 50 Aubameyang (Barcelona)

Sarı kartlar: Dk. 27 Busquets, Dk. 42 Eric Garcia, Dk. 79 Gavi, Dk. 87 Jordi Alba (Barcelona), Dk. 30 Marcao, Dk. 72 Van Aanholt, Dk. 90 Ömer Bayram (Galatasaray)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)