Son Dakika Haberler

Çip üreticisi TSMC, 6 bin mühendis işe alacak

Tayvanlı çip üreticisi TSMC, 2023'te 6 bin mühendis işe alacağını açıkladı.

Çip üreticisi TSMC, 6 bin mühendis işe alacak
Okunma : 77 views Yorum Yap
>

Yıllardır devam eden koronavirüs salgını nedeniyle çip üretimi de olumsuz etkilendi. 2021 başlarında otomotivde patlak veren ve ardından diğer sektörlere de sıçrayan küresel çip tedarik sorunları, üretim bantlarında kesintilere yol açıyor.

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden Tayvan Yarı-iletken İmalat Şirketi (TSMC) ise son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen üretimi artırmaya kararlı.

6 bin mühendis işe alacak

Tayvanlı çip üreticisi TSMC, 2023’te 6 bin mühendis işe alacağını açıkladı. Şirket, Tayvan’ın dört bir yanındaki şehirlerde elektrik mühendisliği veya yazılımla ilgili alanlarda genç mühendisler arıyor.

TSMC, yüksek lisans derecesine sahip yeni bir mühendisin ortalama toplam maaşının yıllık 65 bin 578 dolar olacağını duyurdu.

TSMC, Avrupa’daki ilk fabrikası için Almaya ile görüşüyor

ABD pazarının ardından gözünü Avrupa’ya çeviren yarı iletken devi, Almanya’da yeni bir tesis kurabilir.

TSMC, Avrupa’daki ilk fabrikasını Almanya’nın Dresden kentinde kurmayı planlıyor. Bununla birlikte yonga devi, hükümet desteğini ve yerel tedarik zinciri kapasitesini görüşmek amacıyla Almanya’yı ziyaret etti.

TSMC, önümüzdeki on yılda Tayvan, Güney Kore, ABD, Japonya, Almanya, İrlanda ve İsrail’de yeni fabrikalar inşa etmek için en az 380 milyar dolar yatırım yapacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)