Son Dakika Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’e sert sözler: Bu bir savaş değil katliamdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze Şeridi'ni günlerdir bombalayan İsrail'e sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, "Bu savaş değil katliamdır. İsrail devlet gibi değil de örgüt gibi davranmaya devam ederse, örgüt muamelesi görmeye mahkumdur" ifadelerini kullandı.

Okunma : 18 views Yorum Yap
>


AK Parti Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze Şeridi’ni kana bulayan İsrail‘i yerden yere vurdu. İsrail‘i örgüt gibi davranmakla suçlayan Erdoğan, “Bu bir savaş değil katliamdır” dedi.

“GAZZE’DEKİ SİVİLLERİN ÖLDÜRÜLMESİNİ ASLA KABUL ETMİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “İsrail topraklarındaki sivillerin öldürülmesine karşı çıkıyoruz, Gazze’deki sivillerin katledilmesini de asla kabul etmiyoruz. Bir şehrin suyunu elektriğini kesip, ibadethanelerini okullarını yıkarak, içinde sivillerin yaşadığı binaları yerle yeksan ederek, utanç verici yöntemle yapılanlar çatışma değil katliamdır.

“İSRAİL ÖRGÜT GİBİ DAVRANIYOR”

Sivil insanları katletmek devlet değil örgüt refleksi olabilir. İsrail devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa, örgüt muamelesi görmeye başlayacağını unutmamalıdır. Ne bölgenin ne de dünyanın inansın trajedilerinin sürmesine tahammülü yoktur. İnsani yardımların kesilmesi gibi Filistin halkını topyekun cezalandırmayı amaçlayan fevri kararlardan herkes uzak durmalıdır.”

Ayrıntılar geliyor…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)