Son Dakika Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TSK’yı hedef alan Sezgin Tanrıkulu’na sert tepki: Namertçe hakareti cezasız kalmayacak

Hindistan dönüşü uçakta açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk Silahlı kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı" şeklinde açıklamalarda bulunan CHP'li vekil Sezgin Tanrıkulu'na tepki gösterdi. Erdoğan "Bu şahıs dünyanın en şerefli ordusuna dil uzatmanın cezasını hukuk önünde alacaktır. Düşmanlarının bile mertliğinden övgüyle söz ettiği Türk Silahlı Kuvvetlerimize yapılan bu namertçe hakaret, iftiralar cezasız kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Okunma : 30 views Yorum Yap
>

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun “Türk Silahlı kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı” sözleri büyük yankı uyandırdı. Hindistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanrıkulu’na çok sert tepki göstererek “Seçimde Kandil’den CHP’ye ve onun adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na selamlar ve destekler gönderilirken bu şahıs CHP kimliğiyle terör örgütünün kurulduğu köyden örgüte selam veriyordu. Bu şahıs, dünyanın en şerefli, en mert ordusuna dil uzatmanın cezasını hukuk önünde alacaktır. Düşmanlarının bile mertliğinden övgüyle söz ettiği Türk Silahlı Kuvvetlerimize yapılan bu namertçe hakaret, iftiralar cezasız kalmayacaktır.” dedi.

TANRIKULU’NUN SÖZLERİ İNFİAL YARATTI

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, konuk olduğu bir canlı yayında Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında skandal ifadeler kullandı. Açıklamalarında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de tartışılabileceğini belirten Tanrıkulu, “Türk Silahlı kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız. TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız” dedi. Konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

“TSK’YA İFTİRA ATMAKTAN BIKMADILAR”

G20 Zirvesi dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da konuya ilişkin ilk yorum geldi. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Her şeyden önce bu zat bir vatansever, bir milliyetperver kişi değil. Bu zat, her şeyden önce PKK terör örgütüyle YPG’yle, HDP’yle bunlarla el ele kol kola dolaşanlar bunlar. Bunlar tabii genel başkanlarıyla beraber de aynı şeyleri yapmadılar mı? Terör örgütlerinin temsilcileriyle bunlar Ankara’dan İstanbul’a yürümediler mi? Ama bu ismini verdiğiniz zat, teröristlerin cenaze merasimlerinden tutun dağdakilerle beraber yürümeye varıncaya kadar bunların hepsini yapmış olan kişiler. İnanıyorum ki bu seçimde benim vatandaşım artık bunlara yerel bazda yürü demeyecek. Bunların ipini kesecek diye inanıyorum. Böyle düşünüyorum. Milletle milletin değerleriyle uzaktan yakından bağı olmayanların alçak iftiralarından başka bir şey değil bu. Sürekli çamur at izi kalsın türü açıklamalarla düşmanına bile zulmetmeyen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne iftiralar atmaktan bıkmadılar.

“BU ŞAHIS TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KURULDUĞU KÖYDEN ÖRGÜTE SELAM VERİYORDU”

Mehmetçiğin ve milletin düşmanı bir ismin Türkiye’nin ikinci büyük partisinin mensubu olması da ayrıca düşündürücüdür. Seçimde Kandil’den CHP’ye ve onun adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na selamlar ve destekler gönderilirken bu şahıs CHP kimliğiyle terör örgütünün kurulduğu köyden örgüte selam veriyordu. Bu millet CHP ile terör örgütünün o dayanışmasını unutmadı, sandıkta da yanıtını verdi. Bu şahıs, dünyanın en şerefli, en mert ordusuna dil uzatmanın cezasını hukuk önünde alacaktır. Düşmanlarının bile mertliğinden övgüyle söz ettiği Türk Silahlı Kuvvetlerimize yapılan bu namertçe hakaret, iftiralar cezasız kalmayacaktır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)