Son Dakika Haberler

Dodurga’da AK Parti adayı kazandı

En son 2009’da belediye başkanını seçen Dodurga halkı, 13 yıl sonra belediye başkanı seçmek için sandık başına gitti. Orta ilçesine bağlı Dodurga ...

Dodurga’da AK Parti adayı kazandı
Okunma : 446 views Yorum Yap
>

En son 2009’da belediye başkanını seçen Dodurga halkı, 13 yıl sonra belediye başkanı seçmek için sandık başına gitti. Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesi, nüfusu 2 binin altına düşünce 2014 yılında köye dönüştürüldü. Dönüşüm sürecinde belediye tarafından açılan ve 1 Nisan 2022’de sonuçlanan davada, nüfusu 2 binin üzerinde olan Dodurga köyünün belde statüsünün korunmasına ve belediye başkanlığı için seçim yapılmasına yönelik karar verildi.

1411 seçmenin bulunan beldede dün vatandaşlar yeni belediye başkanını ve beldedeki Hamamönü, Kanarya ve Naltepe mahallelerinin muhtarlarını seçmek için sandığa gitti. Belediye başkanlığı için AK Parti’den Hasan Hüseyin Kaşıkçı, DEVA Partisi’nden Şerafettin Kaplan, DSP’den Namık Kaya, Yeniden Refah Partisi’nden Hakan Kuşcu, Saadet Partisi’nden İbrahim Çolak, Memleket Partisi’nden Osman Dede, Adalet Partisi’nden Emine Yayla ve Türkiye Değişim Partisi’nden Kamil Erdoğdu olmak üzere 8 aday yarıştı. Resmi olmayan sonuca göre belediye başkanlığını AK Parti’nin adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı kazandı.

Erdoğan’dan tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde yapılan seçimleri açık ara farkla, yüzde 87.02 ile kazanan AK Partimizi ve Cumhur İttifakımızı tebrik ediyor, sonuçların beldemize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm Dodurga halkına selam ve muhabbetlerimi iletiyorum” mesajını paylaştı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)