Son Dakika Haberler

‘Enflasyon düşüşü vazgeçilmez hedef’

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sürekli yönetim krizleri yaşayan, içe kapanık, antidemokratik ve ithal reçetelerle derman bulmaya çalışılan 90’lı yıllar Türkiye’sinin çoktan geride kaldığını belirterek, “Enflasyonda kalıcı düşüşün sağlanması, Türkiye Yüzyılı’nda vazgeçilmez hedefimiz olacaktır” dedi.

‘Enflasyon düşüşü vazgeçilmez hedef’
Okunma : 177 views Yorum Yap
>

Bakan Nebati, bir otelde düzenlenen Mersin İş apartman kamera sistemi  Dünyası Buluşması toplantısına katıldı. Nebati, burada yaptığı konuşmada, “İstikrarlı bir şekilde cari fazla vererek ülkemizin kendi kendine yeten bir Türkiye olmasını hedefliyoruz. Korumacılığın artıp ticaret savaşlarının yoğunlaştığı, tedarik zincirlerinin kırıldığı ve ekonomik ilişkilerin yeniden şekillendiği yeni düzende, tam bağımsız bir Türkiye için rekabet gücü ve katma değeri yüksek üretimi merkezine alan politikalarımıza hız vereceğiz. Yerli ve milli, yenilikçi ve yeşil üretim ekonomisi anlayışıyla, Türkiye’yi en büyük küresel sanayi ve ticaret merkezlerinden biri haline getireceğiz” dedi.

Türkiye ekonomisinin şoklara karşı önemli ölçüde dayanıklılık kazandığının altını çizen Nebati, “Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde uyguladığımız politikaların başarısı, sadece büyümede değil, istihdamda, ihracatta ve turizmde de Cumhuriyet tarihimizin en iyi sonuçlarını elde  bina kamera sistemi etmemizle birlikte tescillenmiş durumdadır” şeklinde konuştu.

Nebati, döviz rezervlerini daha da güçlendirmek için tamamen faiz politikasına bağımlı bir anlayış yerine diğer tüm makroekonomik dengeleri, küresel konjonktürü ve ilgili politikaları dikkate alan bir politika çerçevesi uygulayacaklarına dikkat çekti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)