Son Dakika Haberler

Fas’ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 497’ye yükseldi

Fas'ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 497'ye, yaralıların sayısı 2 bin 476'ya yükseldi. Marakeş çevresindeki bazı köyler tamamen yok olurken ekipler enkaz altındakilere ulaşmak için zamana karşı yarışıyor.

Okunma : 35 views Yorum Yap
>

Fas‘ta 8 Eylül’de merkez üssü Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğündeki depremde bilanço ağırlaşıyor. Büyük depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 497, yaralıların sayısı ise 2 bin 476’ya yükseldi. Depremin ardından, enkaz altındakilere ulaşmak için zamana karşı yarış sürerken, acil durum kuruluşları uzak bölgelere yardım ulaştırmak için mücadele ediyor.

BİRÇOK KÖY TAMAMEN YOK OLDU

Fas Adalet Bakanı Abdüllatif Vehbi, yıkıcı depremin merkez üssü çevresinde bulunan bazı köylerin tamamen yok olduğunu ifade etti. Vehbi, ülkenin güneybatısındaki Tarudant kentinde bazıları tarihi olan çok sayıda eski mahallenin ciddi şekilde hasar gördüğüne dikkati çekerek, yetkililerin depremden etkilenen bölgelerde evlerine dönemeyen bölge sakinlerini barındırmak için çalıştığını kaydetti. Önceliklerinin temel hizmetleri sağlamaya çalışmak olduğunu vurgulayan Vehbi, deprem nedeniyle kapanan Tarudant kenti çevresindeki yerleşim yerlerine uzanan yolları açma çalışmalarının da sürdüğünü aktardı.

ÜLKE GENELİNDE 3 GÜNLÜK ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Fas Kralı 6. Muhammed, toplantıda Fas’ta 3 gün ulusal yas ilan edilmesi ve kamu kurumlarındaki bayrakların yarıya indirilmesine karar verdi. Öte yandan Fas’ta depremzedeler için ülke çapında kan bağışı kampanyası başlatıldı.

GELEN YARDIM TEKLİFLERİNİ KABUL ETTİLER

AB Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Fas’a yapılması planlanan yardımın ilk kısmı 1 milyon avro olarak kararlaştırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)