Son Dakika Haberler

Gazze’nin güneyinde ateşkes kararı! Refah Sınır Kapısı, insani yardım ve tahliyeler için açılacak

Reuters'ın haberine göre ABD, İsrail ve Mısır; Refah Sınır Kapısı'nın yeniden açılmasıyla aynı zamana denk gelecek şekilde Gazze'nin güneyinde yerel saatle sabah 9'da başlayacak bir ateşkes üzerinde anlaştı. Sınır kapısının insani yardımlar ve yabancıların tahliyesi için bir kaç saatliğine açılacağı öğrenilirken, Hamas yaptığı açıklamada "Ateşkeste anlaşıldığına dair bir bilgi yok" ifadelerini kullandı.

Gazze’nin güneyinde ateşkes kararı! Refah Sınır Kapısı, insani yardım ve tahliyeler için açılacak
Okunma : 16 views Yorum Yap
>

Mısırlı iki güvenlik kaynağı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Mısır, İsrail ve ABD’nin Refah sınır kapısının yeniden açılmasıyla aynı zamana denk gelecek şekilde güney Gazze’de ateşkesin başlaması konusunda anlaştığını söyledi.

NE KADAR SÜRE AÇIK KALACAĞI NET DEĞİL

Kaynaklar, ateşkesin birkaç saat süreceğini ancak kesin süre konusunda netlik olmadığını söyledi. İsrail ordusu ve İsrail’deki ABD Büyükelçiliği’nden herhangi bir yorum yapılmadı.

HAMAS: HERHANGİ BİR BİLGİ YOK

Öte yandan Reuters’ın haberine göre Gazze’nin güneyinde yerel saatle sabah 9’da başlayacak olan ateşkesle ilgili bir açıklama da Hamas’tan geldi. Yetkililer, “Ateşkeste anlaşıldığına dair bir bilgi yok” ifadelerini kullandı.

Ayrıntılar geliyor…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)