Son Dakika Haberler

Hasan Arat serveti ne kadar, Hasan Arat ne iş yapıyor, mesleği ne, zengin mi?

Teknik direktör Şenol Güneş ile yolları ayırdıktan sonra seçime gitme kararı da alan Beşiktaş'ta başkanlığa ilk aday Hasan Arat'ın verdiği mesaj başkanlığa adat olduğu yönünde yorumlandı. Ahmet Nur Çebi'nin de seçimlerde yeniden aday olması bekleniyor. Hasan Arat serveti ne kadar, Hasan Arat ne iş yapıyor, mesleği ne, zengin mi?

Hasan Arat serveti ne kadar, Hasan Arat ne iş yapıyor, mesleği ne, zengin mi?
Okunma : 20 views Yorum Yap
>

Beşiktaş’ta başkanlık için adı geçen isimlerden Hasan Arat, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Açıklama ardından Hasan Arat‘ın kariyeri ve hayatıyla ilgili araştırmalar başladı. Peki, Hasan Arat serveti ne kadar, Hasan Arat ne iş yapıyor, mesleği ne, zengin

HASAN ARAT KİMDİR?

Hasan Arat (27 Eylül 1959 doğumlu), Türk Spor Yöneticisi, iş adamı ve eski profesyonel basketbolcudur. İstanbul’un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına ev sahipliği yapma hedefinin lideriydi.

Spor

Hasan Arat, İstanbul’un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına ev sahipliği yapma hedefinin lideri olarak uluslararası üne kavuştu. Mayıs 2012’de İstanbul’un Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından Aday Şehir olarak kısa listeye alınması üzerine, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı, Teklifin liderliğine atandı. Bu, İstanbul’un Olimpiyatlara ev sahipliği yapmak için yaptığı beşinci ve en başarılı Teklifti. Paralimpik Oyunlar. 2020 Ev Sahibi Şehrin duyurusu, 7 Eylül 2013 tarihinde Buenos Aires’teki 125. IOC Oturumunda her aday şehrin sunumunun ardından yapıldı ve İstanbul, Tokyo’ya yenildi .Madrid’in daha önce elenmesinin ardından Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından yapılan son oylama turunda. Arat, İstanbul’un Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerine son sunumunu gerçekleştirdi ve İstanbul’un sunumunun ardından Arat şunları söyledi: “İhale, Türkiye halkını, özellikle de gençlerimizi, ülkemizin geleceği için ortak bir vizyon etrafında birleştirmiştir. Gelecek.Oylamada ne olursa olsun, bu girişim tüm milleti bir araya getirdi, genç neslimize ilham verdi ve onları meşgul etti ve Türkiye ile Olimpiyat Hareketi arasında kalıcı bir bağ kurdu.”

Basketbol

Hasan Arat 7 yıl boyunca profesyonel basketbol oynadı. Kariyerine Adana Demirspor’da başladıktan sonra 1977-1981 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde (BJK) 5 yıl forma giydi. 1998-2000 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün (BJK) Başkan Yardımcılığını yaptı.

İş hayatı

Arat, çok yönlü bir gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi olan Novo Invest’in Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı, Londra ve İstanbul merkezli bağımsız bir Kurumsal Finansman ve Birleşme ve Satın Alma danışmanlık firması olan Dome Group’un Kurucusu ve Ortağıdır ve Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır. Beymen’in en büyük perakende grubu.

Arat, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliği, FIBA ??Holding Yönetim Kurulu üyeliği, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNTWO) Bağlı Üyeler Kurulu Başkan Yardımcılığı da dahil olmak üzere çeşitli ticari görevlerde bulunmaktadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) temsil eden Direktörler, ve Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu’nun (IAF) eski Başkanı ve mevcut Yürütme Konseyi ve Yönetim Kurulu üyesidir.

Arat, 1996 yılında Ekonomist Dergisi, Türkiye Milli Prodüktivite Merkezi ve Dünya Gazetesi tarafından ‘Yılın İşadamı’ ödülüne layık görüldü.

HASAN ARAT SERVETİ NE KADAR?

Hasan Arat’ın serveti hakkında henüz açıklama yapılmadı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)