Son Dakika Haberler

iOS 16.4 ile Türkiye’deki iPhone’lara 5G desteği geliyor

Apple, geliştiriciler için iOS 16.4 güncellemesini yayınladı. Yeni sürüm, ülkemizdeki iPhone'larda 5G desteğini aktif ediyor.

iOS 16.4 ile Türkiye’deki iPhone’lara 5G desteği geliyor
Okunma : 75 views Yorum Yap
>

Geçtiğimiz aylarda düzenlenen etkinlikte iPhone 14 modellerini tanıtan Apple, iOS 16’yı ise 12 Eylül’den itibaren desteklenen telefonlar için kullanıma sunmuştu.

Şimdi de iOS 16.4 sürümü üzerinde çalışan Apple, bu sürümü geliştiriciler için kullanıma sundu ve gelecek bazı özellikler netleşti.

Türkiye’deki iPhone’lara 5G geliyor

iOS 16.4 güncellemesi, Türkiye’deki iPhone’lar için 5G desteğinden yeni emoji karakterlerine ve web anlık bildirimlerine kadar birçok yenilikle gelecek.

iPhone 12 veya sonraki modelleri, belirli operatörlerin 5G hücresel ağlarıyla çalışıyor. Her ne kadar ülkemizdeki iPhone’lara 5G desteği gelse de operatörler henüz desteklemediğinden bu hızlara ulaşmak mümkün olmayacak.

Operatörünüzün 5G kapsama alanındaysanız ve 5G hücresel planınız etkinleştirilmişse, iPhone’unuzun durum çubuğunda bir 5G simgesi görünecek.

Merak ettikleriniz
  • 8G nedir?

    Şu anda bazı ülkelerde kullanıma sunulan 5G teknolojisi, kullanıcılara yüksek hızlı internet ve sıfır gecikme siresi sunan beşinci nesil mobil telekominikasyon teknolojisidir. Özellikle Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi birçok akıllı telefon üreticisi, kendi 5G destekli telefonlarını piyasaya sürerek bu teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyor.

  • Türkiye’de 5G var mı?

    Ülkemizdeki operatörler şimdilik 5G teknolojisini desteklemiyor. Ancak bu kapsamdaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

  • Hangi iPhone’lar 5G’yi destekliyor?

    iPhone 12 veya sonraki modeller, 5G teknolojisini destekliyor.

  • iPhone’larda 5G nasıl açılır?

    Ayarlar > Hücresel > Seçenekler’e veya Ayarlar > Mobil Veri > Mobil Veri Seçenekleri’ne giderek bu ayarı bulabilirsiniz.

  • Durum çubuğunda neden 5G simgesi görünmüyor?

    5G kapsama alanında olduğunuzdan emin olun. Emin değilseniz operatörünüzle irtibat kurun.

  • Durum çubuğundaki 5G simgesi ne ifade ediyor?

    Operatörünüzün 5G ağı mevcut ve iPhone’unuz bu ağ üzerinden internete bağlanabilir (tüm ülkelerde veya bölgelerde mevcut değildir).

  • Durum çubuğundaki 5G+, 5G UW ve 5G UC simgeleri ne ifade ediyor?

    Operatörünüzün 5G’nin daha yüksek frekanslı sürümünü içerebilen 5G+, 5G UW veya 5G UC ağı mevcut. iPhone’unuz bu ağ üzerinden internete bağlanabilir (tüm ülkelerde veya bölgelerde mevcut değildir)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)