Son Dakika Haberler

MSB’den “Ermenistan” açıklaması: Hem ateşkes ihlali yapıyorlar hem de siper kazıyorlar

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan son gerilimlere ilişkin Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Ermenistan'ın bölgede hem ateşkes ihlalleri yaptığı hem de siper kazdığı, yeni mevziler açtığı, tahkimat yaptığı gözlemleniyor" ifadeleri yer aldı.

MSB’den “Ermenistan” açıklaması: Hem ateşkes ihlali yapıyorlar hem de siper kazıyorlar
Okunma : 21 views Yorum Yap
>

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ” Ermenistan‘ın bölgede hem ateşkes ihlalleri yaptığı hem de siper kazdığı, yeni mevziler açtığı, tahkimat yaptığı gözlemleniyor” açıklamasında bulundu.

ERMENİSTAN ATEŞKESİ İHLAL EDİYOR

Ermenistan‘ın son dönemde Azerbaycan sınırına yönelik artan provokasyonlarına yönelik soru üzerine Bakanlık kaynakları, ” Ermenistan‘ın bölgede hem ateşkes ihlalleri yaptığı hem de siper kazdığı, yeni mevziler açtığı, tahkimat yaptığı gözlemleniyor” diye konuştu.

“ZENGEZUR KORİDORU’NUN AÇILMASI BÜYÜK ÖNEME SAHİP”

Gerginliğin azaltılmasına yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüştüğünü hatırlatan kaynaklar,”Ermenistan provokasyon ve tahrikleri bir kenara bırakıp barış müzakerelerine ve iş birliğine odaklanmalıdır. Bölgesel huzur ve istikrara giden yol kapsamlı bir barış anlaşmasının imzalanmasından geçiyor. Bunun için de Zengezur Koridoru’nun açılması büyük öneme sahiptir.” ifadelerini kullandı.

KIBRIS’TA ASKERİN DARP EDİLMESİ OLAYI

Kıbrıs’ta BM askerinin Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı bir askeri darp ettiği olaya ilişkin soru üzerine Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, söz konusu olayın 11 Eylül’de Burhan Tan Sokağı’nda meydana geldiğini belirtti. Söz konusu sokağın temizlik faaliyetinin KKTC, GKRY ve BM arasında 1989 yılında yapılan “Askersizleştirme Anlaşması” kapsamında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı personeline ait olduğunu aktaran kaynaklar, şunları söyledi:

Birleşmiş Milletler Barış Gücü son dönemde adada hassasiyetle koruması gereken tarafsızlık ilkesine zarar verecek bazı tavır ve davranışlar içine giriyor. 11 Eylül’deki temizlik faaliyeti sırasında Güvenlik Komutanlığı personelinin bulunduğu alana gelen Birleşmiş Milletler Barış Gücü personeli de temizlik yapacakları gerekçesiyle bölgeye girmeye çalışırken çıkan tartışma sırasında bir Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı personeli, Birleşmiş Milletler Barış Gücü personeli tarafından yumruk atılarak darp edilmiştir. Olayın ardından Barış Gücü Komutan Vekili özür dileyerek personel hakkında detaylı soruşturma ile gerekeni yapacağını bildirmiş, KKTC Dışişleri Bakanlığı da olaya çok sert tepki vermiştir. Birleşmiş Milletler Barış Gücü unsurlarının Pile Yol Projesi konusunda hassas bir dönemden geçildiği sırada Burhan Tan Sokağı’nda orantısız tepki ortaya koymasının ardında Rum tarafına sempatik görünmek ve Türk tarafını zor duruma düşürme gayreti olabileceği değerlendirilmektedir.”

“TAKVİMLENDİRME SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı’nın takvimlendirilmesine yönelik soru üzerine kaynaklar, “Yoğun şekilde koordinasyon çalışmaları ile takvimlendirme süreci devam ediyor. Yakın zamanda sonuca ulaşmayı bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)