Son Dakika Haberler

Scholz: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile Hamas arasında arabuluculuk konusunda önemli rol oynayabilir

İsrail ile Filistin arasındaki kanlı çatışma sürerken Almanya Başbakanı Olaf Scholz'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin İsrail ile Hamas arasında arabuluculuk konusunda önemli rol oynayabileceğini söyledi.

Okunma : 18 views Yorum Yap
>


Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin İsrail ile Hamas arasında arabuluculuk ve gerilimi azaltma konusunda önemli rol oynayabileceğini söyledi.

“İSRAİL’E SALDIRMAK AFFEDİLMEZ BİR HATA OLUR”

Scholz, Federal Meclis’te İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalarla ilgili konuşma yaptı. Bölgedeki herkesi İsrail’e karşı daha fazla düşmanca eylemlerden kaçınmaya çağıran Scholz, “Mesajımız açık; İsrail’e saldırmak affedilmez bir hata olur” dedi.

BUGÜN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

Gazze ile de görüşme kanalları bulunan Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi ile yakın temasta olduğunu, bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini, bunun yanı sıra ülkesinin önemli arabulucu rolü bulunan ve bunu kullanan Katar Emiri’ni (Berlin’de) kabul edeceğini aktaran Scholz, “Her üçü de mevcut durumda arabuluculuk etme ve gerilimi azaltmada önemli bir rol oynayabilir.” dedi.

ÜRDÜN KRALI İLE DE BİR ARAYA GELECEK

Scholz, bu dramatik durumda, yardımcı olabilecek tüm kanalları kullanmamanın sorumsuzluk olacağını ifade ederek, “Bunu İsrail ile yakın koordinasyon içinde ve Hamas’ın kaçırdığı kişiler için yapıyoruz.” diye konuştu. Gelecek hafta Ürdün Kralı ile de bir araya geleceğini ifade den Schlolz, Hamas’ın İsrail’e saldırısının Almanya’nın Filistinlilerle yaptığı işbirliği için sonuçları bulunduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)