Son Dakika Haberler

Shakira’ya yeni vergi kaçırma suçlaması! 5,3 milyon kaçırdığı söyleniyor

İspanya'da yaşadığı dönemle bağlantılı olarak vergi kaçırmakla suçlanan Kolombiyalı şarkıcı Shakira hakkında yeni bir vergi kaçırma suçlaması yapıldı. Savcılık, 2018 yılında gelir ve mal varlığı vergilerinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla Shakira'ya 5,3 milyon euro vergi kaçırdığına yönelik suçlama yöneltti.

Okunma : 40 views Yorum Yap
>

İspanya‘da savcılık, “Shakira” lakaplı Kolombiyalı şarkıcı Isabel Mebarak Ripoll hakkında vergi kaçırma iddiasıyla yeni bir suçlamada bulundu. İspanya‘da yaşadığı dönemle bağlantılı olarak 2012-2014 yılları arasında 6 farklı suçla Maliyeden 14,5 milyon euro vergi kaçırmakla suçlanan ve Barselona İl Mahkemesinde 20 Kasım’da davası başlayacak Shakira hakkında yeni bir vergi kaçırma suçlaması yapıldı.

5,3 MİLYON EURO KAÇIRDI İDDİASI

Savcılık, Kolombiyalı şarkıcının 2018 yılında gelir ve mal varlığı vergilerinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla ilgili soruşturmasını tamamlayarak, o dönemde Shakira’nın İspanya Maliyesinden 5,3 milyon euro vergi kaçırdığına yönelik bir suçlama yöneltti. Savcılık, ikinci suçlamayla ilgili olarak Shakira’ya şu anda ikamet ettiği Miami’den video konferans yöntemiyle ifade verme olanağı tanıdı.

HAPİS VE PARA CEZASI TALEP EDİLİYOR

Diğer yandan eski futbolcu Gerard Pique ile birlikte Barselona’da yaşadığı dönemle bağlantılı olarak 2012, 2013 ve 2014 yıllarında gelir ve mal vergilerinde usulsüzlük yaparak 14,5 milyon euro vergi kaçırmakla suçlanan Shakira’nın, 8 yıl 2 aya kadar hapis ve 23,8 milyon euro para cezaları talep edilen davası 20 Kasım’da başlayacak. Toplamda 12 duruşmanın olması ve 14 Aralık’ta sonuçlanması öngörülen davada, 200’ye yakın kişinin ismi şahit olarak yazıldı.

HAKKINDAKİ İDDİALARI YALANLADI

Shakira, 183 günden fazla İspanya’da yaşadığı için bu ülke yasalarına göre vergi mükellefi olmuştu.
Savcılığa göre, Shakira, İspanya’da vergi ödemekten kaçınmak için gelirlerini ve varlıklarını İspanyol Vergi Dairesinden gizleyerek, İngiliz Virgin Adaları, Cayman Adaları, Malta, Panama ve Lüksemburg merkezli bir şirket ağına aktardı.
Kolombiyalı şarkıcı avukatı aracılığıyla yürütülen ön görüşmelerde Maliye ile anlaşmayı kabul etmeyip, suçlamaları reddederek, dava yolunu tercih etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)