Son Dakika Haberler

Son Dakika: YSP milletvekili Sezai Temelli hakkında soruşturma başlatıldı

Son dakika: Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütüne ait hedeflere yönelik yaptığı operasyonların ardından Yeşil Sol Parti Muş Milletvekili Sezai Temelli, "Savaştan beslenen bir zihniyet her türlü saldırıyı ısrarlı bir şekilde sürdürüyor. Olan Kürt halkına, Kürt çocuklarına oluyor çünkü hedef Irak ve Suriye Kürdistan'ıdır" diye konuşmuştu. Temelli hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Son Dakika: YSP milletvekili Sezai Temelli hakkında soruşturma başlatıldı
Okunma : 18 views Yorum Yap
>


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti Muş Milletvekili Sezai Temelli hakkında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin 05 Ekim’de yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlattı.

“SAVAŞTAN BESLENEN ZİHNİYET SALDIRI SÜRDÜRÜYOR”

Yeşil Sol Parti Muş Milletvekili Sezai Temelli,katıldığı bir televizyon programında Türkiye’nin Suriye’deki PKK/YPG’ye ait tüm tesislere düzenlediği operasyonlar ile hava harekâtları hakkında, “Savaştan beslenen bir zihniyet her türlü saldırıyı ısrarlı bir şekilde sürdürüyor. Olan Kürt halkına, Kürt çocuklarına oluyor çünkü hedef Irak ve Suriye Kürdistan’ıdır” diye konuşmuştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Temelli hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Başsavcılık açıklamasında şunlar kaydedildi: “28. Dönem Milletvekili Sezai Temelli’nin; Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin 05.10.2023 tarihinde basına yaptığı açıklamaların 5237 Sayılı TCK’nun 301. maddesi kapsamında suç unsuru içerdiği değerlendirildiğinden, adı geçen milletvekili hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)