Son Dakika Haberler

Sorgun Umut Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Lig Müsabakalarına Katılmama Kararı Aldı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde faaliyet gösteren Sorgun Umut Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu sezon maliyetlerin yüksek olması nedeniyle lig müsabakalarına katılmama kararı aldı. Kulüp, faaliyetlerini yerel düzeyde sürdürecek.

Sorgun Umut Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Lig Müsabakalarına Katılmama Kararı Aldı
Okunma : 16 views Yorum Yap
>

SEYFİ ÇELİKKAYA

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde 2015 yılında kurulan Sorgun Umut Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu sezon maliyetlerin hem yüksek hem de belirsiz olması nedeniyle lig müsabakalarına katılmama kararı aldı. Engelli bireylerin spor yaparak hayata tutunmasına öncülük eden spor kulübü, faaliyetlerini yerel düzeyde sürdürecek.

“ÖNÜMÜZÜ GÖREMEDİK”

Altınkuyu, lig mücadelesine ara verdiklerini, ancak kendi aralarında sportif faaliyetlere devam edeceklerini söyledi. Altınkuyu şöyle konuştu:

“2015 yılında kurmuş olduğumuz Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız bu seneye kadar 8 yıldır mücadele verdik. Önce bölgesel ligdeydik sonra 3. lige geçtik, bu sene 2. ligde olmamız gerekiyordu. Ancak biz bir sene ara verdik. Ara veriş nedenimiz de önümüzü göremedik. Bizim sponsorumuz vardı, Almanya’dan Yozgatlılar Dernek Birliği Başkanı Levent Gülten, ‘ben varım’ dedi ancak hayat çok pahalı. Valilikten araç alıyoruz, benzin çok pahalı. Belki bize verilen o benzinle bir engelli bir hastaneye gidecektir veya ne bileyim bir çocuğun işine yarayacaktır veya bir yolda kullanılacaktır. Biz sporu o yüzden bir sene ertelemiş olduk. Antrenmanlarımız devam edecek, onu özellikle söyleyeyim. Empati olarak maçlarımızı kendi aralarımızda yapacağız, okullarla, öğretmenlerle. Tamamen bırakmış değiliz, inşallah seneye.”

Kaynak: ANKA / Spor

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)