Son Dakika Haberler

Süper Lig’de tarihi olay gerçekleşiyor! Yayıncı kuruluş değişiyor

Yayın ihalesi için verilen teklif, kulüplerin istediği toplam 3 milyar 750 milyon TL'nin çok altında. Bu yüzden uzlaşma zor görünüyor. Kritik gün pazartesi.

Süper Lig’de tarihi olay gerçekleşiyor! Yayıncı kuruluş değişiyor
Okunma : 255 views Yorum Yap
>

2022-2023 sezonundan başlayarak, toplam 5 sezonu kapsayan Süper Lig’in yeni yayın ihalesi için çalışmalar devam ediyor. Kulüpler yeni yayın döneminde yıllık 3 milyar 720 milyon TL (Yaklaşık 240 milyon dolar) güvenlik sistemi  gelir hedefliyor. Ancak gelen tekliflerin bu rakamın neredeyse 100 milyon dolar altında kaldığı da biliniyor. Yayın komisyonu dün ihaleye katılma yeterliliğine sahip 14 firmanın 12’sinin revize ettiği teklifleri inceledi. Yapılan değerlendirme sonucunda izlenecek yol haritası, TFF tarafından şöyle açıklandı:

KUYRUK 28 ŞUBAT’TA KOPACAK

“Mevcut katılımcılardan; toplam 12 adet revize teklif, Yayın İhale Komisyonu’na sunulmuş ve revize teklifler değerlendirilmiştir. Komisyonun bir sonraki toplantısı, 24 Şubat 2022 Perşembe günü yapılacak olup, yayın ihalesine ilişkin nihai karar, 28 Şubat Pazartesi günü yapılacak toplantıda verilecektir.” 28 Şubat’a kadar taraflar arasında görüşme trafiği devam edecek ancak şu andaki tablo, gelen tekliflerin kulüpleri memnun etmediğini net şekilde ortaya koyuyor.

VAKTİMİZ VAR ACELEMİZ YOK

apartman kamera sistemi

28 Şubat’ta yapılacak karar toplantısında da tekliflerin yetersiz kalması apartman kamera sistemi  durumunda, ihalenin iptal edimesi gündemde. Bu durumda alternatif yöntemler devreye girecek. TFF Başkanı Nihat Özdemir daha önce yaptığı açıklamada, “Kulüplerin menfaatlerini korumak için ne gerekiyorsa yapacağız. Süper Lig TV kurmak dahil çalışmalarımız var. Vaktimiz var, acelemiz yok” mesajı vermişti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)