Son Dakika Haberler

Suriye’deki Akidat Aşireti terör örgütü PKK/YPG’ye karşı ayaklandı

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde PKK/YPG baskısına başkaldıran Akidat aşiretinin lideri İbrahim el-Hafıl, uluslararası koalisyondan PKK/YPG'li teröristleri Deyrizor'dan çıkarmasını istedi. Öte yandan Deyrizor, Rakka ve Haseke illeri ile Halep'in Münbiç ilçesi kırsallarında toplam 33 köy PKK/YPG işgalinden kurtarıldı.

Suriye’deki Akidat Aşireti terör örgütü PKK/YPG’ye karşı ayaklandı
Okunma : 24 views Yorum Yap
>

Suriye‘nin doğusundaki Deyrizor ilinde PKK/ Ypg baskısına başkaldıran Akidat aşiretinin lideri İbrahim el-Hafıl, bölge halkının gasbedilen meşru haklarını iade etmek ve savunmak için örgüte karşı ayaklandıklarını belirterek, uluslararası koalisyondan PKK/YPG’li teröristleri Deyrizor’dan çıkarmasını istedi.

Akidat aşiretinden paylaşılan yazılı açıklamada, aşiretin lideri İbrahim el-Hafıl’ın Deyrizor’daki çatışmalara ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.

“HAREKETİMİZ BİR AŞİRET AYAKLANMASIDIR”

“HAKLARIMIZIN GASBEDİLMESİNİ REDDEDİYORUZ”

Aşiret lideri Hafıl, terör örgütüyle müzakere için herhangi bir teklif almadıklarını belirterek, “Bu durum, (PKK/YPG) SDG’nin sivil toplum yelpazesiyle mücadelede kullandığı tek dilin güç olduğunun kanıtıdır. (PKK/YPG) SDG diktatör rejimleri gibi davranıyor. Arap unsuru olarak zulmü ve haklarımızın gasbedilmesini reddediyoruz ve bunların ihlal edilmesine izin vermeyeceğiz. Hareketimiz gasbedilen hakların savunulması içindir.” ifadelerini kullandı.

“TERÖR ÖRGÜTÜ DEYRİZOR’DAN ÇIKARILMALI”

Uluslararası koalisyon güçlerinden Deyrizor’daki istikrarın sağlanması için üzerine düşeni yapmasını isteyen Hafıl, bu kapsamda PKK/YPG’nin Deyrizor’dan çıkarılması gerektiğini bildirdi.

DEYRİZOR’DAKİ ÇATIŞMALAR

Suriye’nin doğusundaki Deyrizor ilinde terör örgütü PKK/YPG’nin baskısı altındaki Arap aşiretleri ile örgüt arasında 27 Ağustos’ta başlayan çatışmalar 10’uncu gününe girdi. Terör örgütünün baskısı altındaki Arap aşiretlerinin Deyrizor’da PKK/YPG’ye karşı başlattığı operasyonlar, Haseke ve Rakka illeri ile Halep’in Münbiç ilçesi kırsallarında sürüyor.

33 KÖY KURTARILDI

Deyrizor, Rakka ve Haseke illeri ile Halep’in Münbiç ilçesi kırsallarında bu kapsamda toplam 33 köy PKK/YPG işgalinden kurtarıldı. Örgüt, Arap aşiretlerine karşı ABD yapımı silahlar ve askeri araçlar kullanıyor.

DEYRİZOR’DAKİ PKK/YPG İŞGALİ

Örgütün, ABD ordusunun desteğiyle “DEAŞ’la mücadele” adı altında işgal ettiği Deyrizor’daki nüfusun tamamı Araplardan oluşuyor. Terör örgütü, işgalindeki bölgelerde çocuk yaştaki Arapları zorla silah altına alıyor. Örgüt, bölgedeki kuyulara el koyarak elde ettiği petrolü, ABD yaptırımlarına rağmen Şam yönetimine kaçakçılar aracılığıyla satarak gelir sağlıyor. Örgüt, elde ettiği geliri kendi faaliyetleri için kullanırken bölge halkı yerel hizmetlerden ve yardımlardan mahrum kalıyor.

Kaynak: AA / Ethem Emre Özcan – Politika

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)