Son Dakika Haberler

UYAFA Ağrı Dağı Cup Futbol Turnuvası ile depremzede çocuklara moral

Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi (UYAFA), Ağrı'da düzenlenecek futbol turnuvasıyla depremlerin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmayı hedefliyor. Turnuva kapsamında depremzede çocuklar Ağrı'ya getirilerek hem maçlara katılacak hem de şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezecek.

UYAFA Ağrı Dağı Cup Futbol Turnuvası ile depremzede çocuklara moral
Okunma : 39 views Yorum Yap
>

Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi (UYAFA), Kahramanmaraş merkezli depremlerin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirebilmek amacıyla Ağrı‘da futbol turnuvası düzenleyecek.

UYAFA öncülüğünde Ağrı Valiliği, belediye, İbrahim Çeçen Üniversitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) iş birliğinde 12-17 Eylül tarihlerinde yapılacak UYAFA Ağrı Dağı Cup Futbol Turnuvası için depremzede çocuklar bu şehre getirilecek.

Gruplar halinde oynanacak maçlarda forma giyecek çocuklar, aynı zamanda Ağrı’nın tarihi ve turistik yerlerini de gezme fırsatı bulacak.

UYAFA’nın sadece spor alanında değil, hayatın her alanında gönüllere dokunan bir sivil toplum örgütü olduğunu belirten Alçık, şunları kaydetti:

“Bunun son örneğini Kahramanmaraş merkezli depremlerde de gösterdik. Depremlerin ardından tırlarla yardım malzemelerini bölgeye ulaştırırken, sahaya gönderilen ekiplerle deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına destek olduk. Şimdi ise yaşanan depremden dolayı moral ve motivasyon düşüklüğü yaşayan afetzedelerimizin çocukları için futbol turnuvası düzenlemeye karar verdik.”

Depremden en çok etkilenenlerin başında çocukların geldiğine dikkati çeken Alçık, “12-17 Eylül tarihlerinde yapacağımız organizasyon için çocuklarımızı Ağrı’ya götüreceğiz. Çocuklarımız, aralarında maç yapacak. Aynı zamanda Ağrı’nın tarihi ve turistik yerlerini de gezmiş olacaklar.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Hilmi Tunahan Karakaya – Spor

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)