Son Dakika Haberler

Vladimir Putin: Rusya iki nedenle nükleer silah kullanır

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin nükleer silah kullanması için olası 2 neden bulunduğunu açıkladı. Bunlardan birincisinin nükleer silahların Rusya'ya karşı kullanılması olduğunu belirten Putin, ikinci nedeninse "Rus devletinin varlığına yönelik bir tehdit durumu" olduğunu ifade etti.

Vladimir Putin: Rusya iki nedenle nükleer silah kullanır
Okunma : 18 views Yorum Yap
>


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus devletinin varlığının tehlikeye girmesi halinde nükleer silahları kullanacaklarını belirterek, “Aklı başında ve hafızası yerinde olan hiç kimsenin Rusya’ya karşı nükleer silah kullanmayı düşüneceğini zannetmiyorum.” dedi.

“RUSYA’NIN NÜKLEER SİLAH KULLANMASININ OLASI 2 NEDENİ VAR”

Putin, Soçi şehrinde düzenlenen Uluslararası Valday Kulübü toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin soruları cevaplandırdı. Rusya’nın nükleer silah kullanma durumuyla ilgili soruyu da cevaplayan Putin, “Rusya’nın askeri doktrininde, Rusya’nın nükleer silah kullanmasının olası 2 nedeni var. Birincisi; nükleer silahların bize karşı kullanılması, yani buna cevap olarak sözde bir karşı saldırıda kullanılmasıdır.” ifadesini kullandı.

“RUS DEVLETİNİN VARLIĞINA YÖNELİK TEHDİT”

Bu silahların kullanılacak olmasının ikinci nedeninin; “Rus devletinin varlığına yönelik tehdit” olduğunu belirten Putin, “Rusya’ya karşı konvansiyonel silahlar kullanılsa bile Rusya’nın bir devlet olarak varlığı tehlikeye girer.” değerlendirmesinde bulundu.

“AKLI BAŞINDA HİÇ KİMSE RUSYA’YA KARŞI NÜKLEER KULLANMAYI DÜŞÜNMEZ”

Rus askeri doktrininde, nükleer silahlarla ilgili bir değişiklik yapmaya gerek olmadığının altını çizen Putin, bugün Rus devletinin varlığını tehdit edecek bir durumun olmadığına dikkati çekti. Putin, “Aklı başında ve hafızası yerinde olan hiç kimsenin Rusya’ya karşı nükleer silah kullanmayı düşüneceğini zannetmiyorum.” dedi.

Kaynak: AA / Politika

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)