Son Dakika Haberler

Bodrum’da turizm sezonu uzuyor

İlk 9 ayda yüzde 97 büyüyen Türkiye turizmi için lokomotif işlevi gören Bodrum, düzenlenen sportif etkinliklerle sezonu uzatıyor. Hapimag Resort ...

Bodrum’da turizm sezonu uzuyor
Okunma : 117 views Yorum Yap
>

İlk 9 ayda yüzde 97 büyüyen Türkiye turizmi için lokomotif işlevi gören Bodrum, düzenlenen sportif etkinliklerle sezonu uzatıyor. Hapimag Resort Operasyonları Türkiye, İspanya, Portekiz, Hollanda Direktörü Kerem Demirkol, Bodrum’da son 28 yıldır 12 ay boyunca kapılarını turistlere açtıklarını hatırlattı. Kerem Demirkol şunları söyledi:

“Kışın Bodrum ve tesisimiz çok keyifli oluyor. Hem hava şartları hem de tesisimizin doğası, ayrı bir keyif ve güzellik sunuyor. Birçok farklı aktiviteyi hayata geçiren ve her alanda sürdürülebilirliği önceliklendiren otelimiz, son olarak su sporlarına uygun koylarıyla Aquamasters yüzme etkinliğiyle 1200 sporcuyu ağırlayarak yüzme yarışına ev sahipliği yaptı.”

Yabancılar ağırlıkta

Demirkol yaz sezonunu şöyle değerlendirdi:

“Pandemi sürecinden sonra bu sezon misafirlerimizle tekrar bir araya gelmek çok mutluluk verici oldu. Güzel bir sezon geçirdik. Turizmin en büyük lokomotifi tabii ki yerli misafirlerimiz. Yabancı misafirlerimiz de geçmiş yıllara göre artış gösterdi. Özellikle Avrupa’dan, Almanya’dan, İngiltere’den ve İtalya’dan gelen misafirlerimiz oldu. Bu sene yabancı misafirlerin ağırlıkta olduğu bir sezon oldu.”

Demirkol, Bodrum’da turizmin gelişimine yönelik önerilerini de şu şekilde dile getirdi:

“Bodrum’da öncelik kesintisiz 12 ay yerine, 12 aya yetecek, dolu dolu 6 aylık bir turizm projesi olmalı. Bodrum 3 ya da 4 aylık bir turizmi konuşurken, bunu direkt 12 ay gibi çok yüksek bir hedefe endekslemek düşünülmesi gerekilen bir konu. Öncelik ilk etapta turizmcileri 12 ay mutlu edebilecek kalitede, dolu dolu, 6 aylık bir turizm yapmak olmalı. Bu sistemi oturttuktan sonra zamanla 8 aya ve sonra da tüm yıla yayılmayı hedefleyebiliriz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)