Son Dakika Haberler

Eserim yok edildi

ÇİĞDEM YILMAZ/İSTANBUL- Bronz heykeldeki madenci eli ve yüzü siyaha, giysileri maviye, çizmesi de sarıya boyandı. Sosyal medyaya yansıyan ...

Eserim yok edildi
Okunma : 123 views Yorum Yap
>

ÇİĞDEM YILMAZ/İSTANBUL- Bronz heykeldeki madenci eli ve yüzü siyaha, giysileri maviye, çizmesi de sarıya boyandı. Sosyal medyaya yansıyan haberler üzerine heykelin boyanması büyük tepki topladı.

‘İtibarsızlaştırıldı’

Heykelin sahibi heykeltıraş Metin Yurdanur, eserinin tahrip edildiğini belirterek, şunları dedi:

“Burada bir sanat eserine müdahale söz konusu ve bu müdahale yapılırken de sanat eserini yapana danışılmadı. Sanatçının izni alınmadan orijinal bir eserin bu şekilde tahrip edilmesi çok acı. Eserin son hali ne yazık ki, bir sanat eserinin değersizleştirilmesi, basite alınması, yok edilmesi ve itibarsızlaştırılmasıdır. Bir sanatçı olarak bir eserimin bu şekilde yok edilmesi, beni derinden üzer. Anne ve baba için bir çocuğun yok edilmesi neyse o. Konuyla ilgili belediyeden de herhangi
bir dönüş olmadı. ‘Bir yanlışlık olmuş, bunu nasıl düzeltiriz’ denilebilirdi. Ben de düzeltir, tatlıya bağlardım. Ama olmadı.”

Metin Yurdanur

Kozlu Belediyesi’nden yapılan açıklamada da madenci heykelinin boyanma gerekçesi şu ifadelerle aktarıldı:

“Restorasyon çalışmalarında yıllardır maden işçi kıyafeti olan renkler özellikle dikkate alınarak yapıldı. Boyanmasının sebebi de, zaman içerisinde nemli iklimin de etkisiyle heykelin tahrip olmasıydı. Boyama yapılırken de, herhangi bir art niyet yoktu, tamamen güzel görünsün diye yapıldı. Bu gibi onarım çalışmaları için de dışarıdan hizmet alıyoruz. Bu heykelin onarımı için de dışarıdan hizmet aldık ve onlar tarafından yapıldı. Kaldı ki, zamanında ücreti verilip, satın alınmış bir eserden bahsediyoruz.”

Kozlu Belediye Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz da heykelin zaman içerisinde hasar gördüğünü ve bakım yapmak istediklerini belirterek, “Madenciye olan saygımızdan heykelimizi yeniledik” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)