Son Dakika Haberler

Galatasaray ilk yarıda Beşiktaş’ı bitirdi!

Galatasaray, Süper Lig'in 29. haftasında sahasında Beşiktaş'ı ağırladı. Ebedi dost, ezeli rakipler kozlarını soğuk bir havada paylaştı. Süper bir tempo ile başlayan derbide sarı-kırmızılılar Mustafa Muhammed-Kerem Aktürkoğlu işbirliği ile 22 ve 32. dakikada bulduğu iki gol ile öne geçti. Beşiktaş 85. dakikada Rıdvan Yılmaz ile karşılık verse de dev maç Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Galatasaray ilk yarıda Beşiktaş’ı bitirdi!
Okunma : 234 views Yorum Yap
>

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 29. haftasındaki derbide Beşiktaş’ı konuk eden Galatasaray, ilk yarıda bulduğu iki golle karşılaşmayı 2-1 kazandı. Sarı-kırmızılıların 22 ve 32. dakikada bulduğu iki golünü de Mustafa Muhammed’in asistinde Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Siyah-beyazlıların tek golü ise 85. dakikada Rıdvan Yılmaz’dan geldi.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda dünya devi Barcelona ile Camp Nou’da 0-0 berabere kalan ve gözünü lige çeviren Domenec Torrent yönetimindeki Galatasaray derbinin de kazananı oldu. Mücadele öncesinde olumsuz hava koşulları dolayısıyla erteleme tartışmaları yaşanmış ve gergin bir atmosfer oluşmuştu.

Nef Stadı’nda siyah-beyazlı takımı ağırlayan sarı-kırmızılılarda, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk ayağında İspanya’nın Barcelona takımıyla deplasmanda 0-0 berabere kalınan müsabakanın ilk 11’ine göre radikal bir değişikliğe gidilmedi.

Domenec Torrent, derbiye takımını Inaki Pena, Elabdellaoui, Victor Nelsson, Marcao, Patrick Van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Emre Kılınç, Sofiane Feghouli, Kerem Aktürkoğlu ve Mustafa Muhammed 11’i ile çıkardı.

Galatasaray’ın yedek kulübesinde Fernando Muslera, Jankat Yılmaz, Ryan Babel, Erick Pulgar, Bafetimbi Gomis, Ömer Bayram, Olimpiu Morutan, Alexandru Cicaldau, Semih Kaya ve Sacha Boey görev bekledi.

İspanyol teknik adam Torrent, Barcelona’ya karşı ilk 11’de görevlendirdiği Babel ile Boey’u yedeğe çekti. Torrent, bu futbolcuların yerine Emre Kılınç ile UEFA listesinde olmadığı için Barcelona mücadelesinde oynayamayan Elabdellaoui’yi görevlendirdi.

Nef Stadı’ndaki derbi, dolu tribünler önünde oynandı.

Karşılaşmayı yaklaşık 45 bin taraftar tribünlerden takip etti. Taraftarlar, konuk takım seyircilerinin alınmadığı müsabakada takımlarına destek verdi.

Ayrıca Galatasaraylı futbolcular seremoniye “Şehitlerimizin emaneti şerefimizdir” yazılı pankartla çıktı.

Beşiktaş’ta sakatlığı geçen Josef de Souza, iki maç sonra kadroya girdi.

Uyluğundaki sakatlıktan dolayı Medipol Başakşehir ve Yukatel Kayserispor maçlarında kadroda bulunamayan Josef, derbi maça yedekler arasında başladı.

Beşiktaş’ın Galatasaray’a konuk olduğu karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 sarı-kırmızılı ekibin üstünlüğüyle sonuçlanırken, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi de stattan ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray’a konuk olan Beşiktaş, karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 geride kapatırken, protokol tribününde mücadeleyi Galatasaray Başkanı Burak Elmas ile izleyen Ahmet Nur Çebi de devrenin bitimiyle birlikte stattan ayrıldı. Karşılaşmanın bitmesini beklemeyen Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı’ndan Sorumlu Genel Kurul Üyesi Serhan Çetinsaya’nın sahibi olduğu otele geçti.

Galatasaray Stadı’nın hemen alt tarafında bulunan otele geçen Çebi, karşılaşmanın devamını burada takip etmeye karar verdi.

Galatasaray karşısında 32. dakikada 2-0 geriye düşen Beşiktaş’ta ikinci golün ardından sarı kart gören Ersin Destanoğlu, Hatayspor maçında cezalı duruma düştü.

Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray deplasmanında boy gösteren Beşiktaş’ta Ersin Destanoğlu gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. 32. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun attığı ikinci golün ardından siyah-beyazlı futbolcular, Umut Meraş’a faul yapıldığı iddiasıyla Hakem Atilla Karaoğlan’a itirazlarda bulunurken, itirazlar sonucundan Ghezzal ve Ersin Destanoğlu sarı kart gören isimler oldu.

Bu sezon 3. haftada oynanan Karagümrük maçının 90+4. dakikasında, 10. haftada oynanan Galatasaray maçının 90+5. dakikasında ve 27. haftada oynanan Sivasspor mücadelesinin de 90+7. dakikasında sarı kart gören Ersin, bu sezon ilk kez uzatma dakikaları dışında sarı kart gördü ve önümüzdeki hafta oynanacak olan Hatayspor karşılaşmasında cezalı duruma düştü.

Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray deplasmanında boy gösteren Beşiktaş, rakibine 2-1 mağlup olarak bu sezon ilk derbi yenilgisini aldı.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray deplasmanında boy gösteren Beşiktaş rakibine 2-0 mağlup olarak bu sezon ilk derbi yenilgisini aldı. 22. ve 32. dakikalarda Kerem Aktürkoğlu’nun attığı gollere engel olamayan siyah-beyazlılar, sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrılarak bu sezonki 8. mağlubiyetini alırken, 3. derbi maçında ise ilk kez yenildi. Beşiktaş’ın tek sayısı 85. dakikada Rıdvan Yılmaz’ın ayağından geldi.

Sezonun ilk yarısında Vodafone Park’ta oynanan mücadelede Galatasaray’ı 2-1 mağlup eden Beşiktaş, Fenerbahçe deplasmanından da 2-2’lik beraberlikle ayrılmıştı. Galatasaray’ı bu sahada en son 27 Şubat 2017 tarihinde mağlup etmeyi başaran Beşiktaş, bu maçın ardından rakibiyle deplasmanda oynadığı 5 karşılaşmada 4 yenilgi ve 1 beraberlik aldı.

Galatasaray deplasmanında Beşiktaş’ın tek sayısını kaydeden Rıdvan Yılmaz, bu sezon ligdeki 3. golünü atmayı başardı.

Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray deplasmanında 2-1 mağlup olan Beşiktaş’ta siyah-beyazlı ekibin tek golünü atan Rıdvan Yılmaz, bu sezon 3. gol sevincini yaşadı. Genç oyuncu, sezonun ilk yarısında 5. haftada Antalyaspor deplasmanında attığı golle bu sezon ilk gol sevincini yaşarken, 6. haftada Adana Demirspor ağlarına bıraktığı golle de üst üste 2 hafta gol atmayı başarmıştı.

21 Eylül 2021 tarihinde attığı bu golün ardından fileleri havalandıramayan Rıdvan Yılmaz, Galatasaray karşısında 85. dakikada Ghezzal’ın pasında topla buluşup düzeltip çok sert vurdu ve farkı 1’e indiren isim oldu. Bu sezon 3. golünü kaydeden genç oyuncunun 3 de asisti bulunuyor.

3. dakikada ceza sahası sağ çaprazından içeri giren Rosier’in sol ayakla vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.

8. dakikada Elabdellaoui’nin soldan ortasında Mustafa Muhammed topa arka direkte kafayla vurdu, meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

15. dakikada sağdan kullanılan köşe vuruşundan Ghezzal’ın ortaladığı topu ön direkte Necip Uysal arkaya çevirdi. Kaleye giden topu Kenan Karaman’dan önce Elabdellaoui müdahale ederek kornere çıkardı.

17. dakikada Berkan Kutlu’nun derinlemesine pasıyla ceza sahasına hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, ceza sahası dışı sol çaprazında Necip Uysal ve Rosier’den sıyrılarak şutunu çekerken, kaleci Ersin topu son anda kornere çeldi.

22. dakikada Galatasaray öne geçti. Sağdan ceza sahasına giren Mustafa Muhammed, Necip Uysal ve Vida’dan sıyrılarak topu içeri çevirdi. Boş pozisyonda Kerem Aktürkoğlu düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

32. dakikada Galatasaray skoru 2-0 yaptı. Mustafa Muhammed, sağ tarafta meşin yuvarlağı Umut Meraş’tan kapıp ortasını yaparken, Kerem Aktürkoğlu kafa vuruşuyla golünü attı: 2-0.

Derbinin ilk yarısı 2-0 Galatasaray’ın üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR | İKİNCİ YARI

55. dakikada Rosier’in sağdan ortaladığı topa Larin’in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

65. dakikada soldan içeri kat eden Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Mustafa Muhammed’in vuruşu Ersin’den döndü. Seken topu yeniden kapan Mustafa Muhammed’in dar açıdan kaleye gönderdiği topu Vida son anda çizgi üzerinden çıkardı.

67. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda Beşiktaş savunmasının uzaklaştırmak istediği top, ceza sahası dışında Kerem Aktürkoğlu’nun önünde kaldı. Sarı-kırmızılı oyuncunun sert şutunda Vida’nın ayak koyduğu meşin yuvarlak boşta kaldı. Mustafa Muhammed’in ceza sahası içinde sert şutunda top üstten dışarı gitti.

84. dakikada Ghezzal’ın sağdan ortaladığı topa arka direkte Rıdvan Yılmaz kafayla vururken, top az farkla dışarı çıktı.

85. dakikada Beşiktaş’ın golü geldi. Rosier’in sağdan sert ortasında Ghezzal topu tek pasla Rıdvan Yılmaz’ın önüne bıraktı. Siyah-beyazlı oyuncunun Nelsson’dan sıyrılarak sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Pena’nın bacak arasından filelere gitti: 2-1.

Derbi Galatasaray’ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Stat: Nef

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Serkan Ok, Candaş Elbil

Galatasaray: Pena, Elabdellaoui (Dk. 67 Boey), Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Emre Kılınç (Dk. 68 Babel), Feghouli (Dk. 46 Cicaldau), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 81 Ömer Bayram), Mustafa Muhammed (Dk. 67 Gomis)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Necip Uysal, Vida, Umut Meraş, Atiba (Dk. 46 Josef), Can Bozdoğan, Ghezzal, Teixeira (Dk. 78 Rıdvan Yılmaz), Kenan Karaman (Dk. 39 Larin), Güven Yalçın (Dk. 39 Batshuayi)

Goller: Dk. 22 ve 32 Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Dk. 85 Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 31 Atiba, Dk. 32 Ersin Destanoğlu, Dk. 32 Ghezzal, Dk. 64 Josef (Beşiktaş), Dk. 48 Cicaldau, Dk. 68 Mustafa Muhammed, Dk. 86 Ömer Bayram, Dk. 90+5 Van Aanholt (Galatasaray)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)