Son Dakika Haberler

‘Türkiye’ye yatırım misliyle kazandırır’

MİTHAT YURDAKUL İzmir - Varank, “Türkiye 8 bin gigawattlık güneş paneli üretim kapasite ile dördüncü büyük güneş paneli üreticisi. Geçtiğimiz yıl ...

‘Türkiye’ye yatırım misliyle kazandırır’
Okunma : 115 views Yorum Yap
>

MİTHAT YURDAKUL İzmir – Varank, “Türkiye 8 bin gigawattlık güneş paneli üretim kapasite ile dördüncü büyük güneş paneli üreticisi. Geçtiğimiz yıl 1.8 gigawattlık yeni kapasite ile Avrupa’da en çok rüzgâr enerjisi gücünü devreye alan 4’üncü ülke olduk. 12 gigawattlık rüzgâr gücü ile dünyada 12, Avrupa’da 5’inci sıradayız” dedi.

Rüzgâr enerjisi ekipmanı üretiminde yaklaşık 40 bin kişi istihdam edildiğini dile getiren Varank, “Firmalarımız uluslararası standartlardaki ürünlerini 45 ülkeye ihraç ediyor” bilgisini verdi. Son 10 yılda yenilenebilir enerji yatırımları için 9 binden fazla yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini kaydeden Varank, “Kanun değişikliği ile YEKA alanı olarak belirlenen yerler, doğrudan endüstri bölgesi ilan edilebilecek. Böylece sanayicilerimiz, kendi tüketimlerini karşılamak amacıyla bu endüstri bölgelerinde yenilenebilir enerji yatırımları yapabilecekler” ifadesini kullandı.

TOGG projesi gibi yerli rüzgâr türbini markasının da oluşturulabileceğini anlatan Varank, “TOGG’un da etkisiyle Türkiye’de bilhassa yüksek teknolojiye yönelik yatırımlar ardı ardına gelecek” diye konuştu.

Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği Başkanı İbrahim Erden de son 5 yılda rüzgârın çok önemli bir noktaya gelebileceğinin görüldüğünü vurgulayarak, “İzmir ve Batı Ege bölgemiz, işletmedeki 1.742 MW rüzgâr enerjisi santralı ve gelişmiş sanayisiyle, rüzgâr enerjisi alanında Türkiye’de bayrağı en önde taşıyor” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)