Son Dakika Haberler

Şeytanın bile aklına gelmez! Ormanda öldürdü, sonra da ‘Harikasın’ mesajı attı

Derleyen: Can Şişman / Milliyet.com.tr - Birleşik Krallık'a bağlı İngiltere'nin merkezindeki Leicestershire bölgesinde yaşayan 23 yaşındaki Megan ...

Şeytanın bile aklına gelmez! Ormanda öldürdü, sonra da ‘Harikasın’ mesajı attı
Okunma : 106 views Yorum Yap
>

Derleyen: Can Şişman / Milliyet.com.tr – Birleşik Krallık’a bağlı İngiltere’nin merkezindeki Leicestershire bölgesinde yaşayan 23 yaşındaki Megan Newborough, inşaat malzemeleri satışının yapıldığı iş yerinde tesadüfen karşılaştığı Ross McCullum’la yeni bir ilişkiye yelken açmaya hazırlanıyordu. Kendisinden 7 yaş büyük 30 yaşındaki bir laborantla bir süredir sık sık mesajlaşan, ara ara görüşen genç kadının hayatında her şey yolunda gidiyordu.

Genç yaşına rağmen iş hayatında başarılardan başarılara koşuyor, çalışkanlığı ve sıcakkanlılığı sayesinde iş yerindeki herkesin takdirini topluyordu. Çevredekilere her zaman güler yüzüyle yardımcı olmaya hazır olan Newborough, uzun bir zaman sonra ilk defa aşık olduğunu hissediyor, karşısına çıkan McCullum’la geleceğe dair planlar yapıyordu. 

BİR ANDA TAVIRLARI DEĞİŞTİ

Takvimler 2021’in 6 Ağustos’un akşam üstünü gösterdiğinde ailesiyle birlikte Coalville’de yaşadıkları evden yola çıkan genç kadın, McCullum’u görmeye gidiyordu. Kısa bir araba yolculuğundan sonra bir süredir flört ettiği erkek arkadaşıyla buluşan Newborough heyecanlı ve mutluydu. Ancak önemli bir sorun vardı.

Henüz birkaç saat öncesine kadar sürekli genç kadına sevgi mesajları yazan adam gitmiş, yerine bir anda karşısındaki kişiye karşı adeta buz gibi davranan bir adam gelmişti. Genç kadın, karşısındaki adamın soğuk ve tutuk davranışları karşısında şaşkındı. Bu soğukluğa anlam verememişti. Saatlerce sohbet edip buluşma planları yapan McCullum kendisine düşmanmış gibi davranmaya başlamıştı. Çok değil, sadece birkaç dakika sonra her şey tepetaklak oldu.

ÖLDÜĞÜNE EMİN OLMAK İÇİN DEFALARCA BIÇAKLADI

Genç kadınla birlikte ormanlık bir araziye giden McCullum çevreye dikkatlice baktı, hiç kimse yoktu. Bir anda ellerini genç kadının boğazına götürdü. Tüm gücüyle boynunu sıkmaya başladı. Newborough neye uğradığını şaşırmıştı. McCullum’un neden boğazını sıktığını anlamıyordu. Bir süre direnmeye çalıştı. Ancak 30 yaşındaki McCullum’ın vazgeçmeye niyeti yoktu. Birkaç dakika boyunca hayatta kalma savaşı veren Newborough daha fazla dayanamadı. Hayatta kalmaya çalışsa da çabaları yeterli değildi. Son nefesini verdiğinde bir süredir erkek arkadaşı olarak gördüğü adam boğazını sıkıyordu.

Genç kadın hayata bu şekilde, korkunç bir sonla veda etti genç kadın. Karşısındaki adam bir katildi. Üstelik cani bir katildi. Genç kadını elleriyle boğan cani McCullum, Newborough’un öldüğünden emin olmak istiyordu. Önce parmaklarıyla boynunu yokladı. Daha sonra cebinden çıkardığı bıçakla genç kadının boğazına bıçakla saldırdı. Dakikalar önce boğularak ölen genç kadının cansız bedeni bu kez kanlar içindeydi. Hızlıca olay yerini terk eden McCullum yakalanmayacağını düşünüyordu. Ancak işler hiç de cani katilin beklediği gibi ilerlemeyecekti.

‘HARİKASIN’ DİYE MESAJ ATTI ÇÜNKÜ…

Kızlarından haber alamayan Newborough ailesi korku içindeydi. Durumu hızlıca polise bildiren aile çaresizce ekiplere kızları hakkında gerekli bilgileri iletmeye başladı. Kızlarının o akşama doğru adının Ross olduğunu bildikleri bir arkadaşıyla dışarıya çıkacağını biliyorlardı. Bu bilgi polisin işini kolaylaştırdı. Genç kadının cep telefonundaki sinyalin izini süren polis, bir yandan da Ross’un soyadını arıyor, genç kadının yerini tespit etmeye çalışıyordu. Ekiplerin yaptığı araştırmalar sonuç verdi.

Soyadı tespit edilen Ross McCullum hızlıca gözaltına alınırken, McCullum’un ağzından kaçırdıklarıyla birlikte genç kadının cansız bedeni kısa zaman içinde bulundu. Polis merkezinde sorgulanan McCullum, polis sorgusunda ters köşeye sıkıştı ve teker teker tüm yaptıklarını itiraf etti. McCullum’ın anlattıkları kan donduracak cinstendi. Polise yapacağı şu itiraf herkesi şoke edecekti:

“Onu öldürdükten sonra şüpheleri üzerimden uzaklaştırmak ve benden kuşku duyulmaması için cep telefonuna ‘Harikasın, seni çok seviyorum’ diye mesajlar attım.”

‘BANA ‘LORD KUMANDAN’ DİYE SESLEN’

Yapılan otopsi sonucunda genç kadının boynunda tam 14 bıçak darbesi tespit edildi. Genç kadının önce cani McCullum tarafından boğulduğu, daha sonra ise bıçak darbeleriyle öldürüldüğü ortaya çıkartıldı. Bu esnada polis, vahşi cinayetin kan donduran diğer detaylarını da yavaş yavaş açığa çıkardı.

İkilinin yaklaşık 3 bin civarında birbirine mesaj attıklarını tespit eden görevliler, caninin genç kadına sık sık “Bana ‘Lord Kumandan’ diye seslen” dediğini tespit etti. İkilinin kısa bir zaman önce tanıştıklarını ve ilişki yaşamaya yeni başladıklarını tespit eden polis, McCullum’ın cinayeti örtbas etmeye çalıştığını ancak yaptığı bir hata yüzünden başarısızlığa uğradığını duyurdu.

Newborough’u öldürdükten sonra kadının cep telefonunu kapatmayı unutan cani, telefondaki sinyaller sayesinde genç kadının cesedinin polis tarafından hızlıca bulunmasını kolaylaştırmış oldu. Tam sekiz yıldır herhangi biriyle duygusal ya da cinsel birliktelik kurmadığını sorgusunda itiraf eden McCullum, Newborough’u öldürdüğünü kabul etti ancak onu bilerek değil ‘yanlışlıkla’ öldürdüğünü söyleyerek yaşananların kaza sonucu meydana geldiğini iddia etti. Cani, “Geçici bir süreliğine kontrolümü kaybettim. Ona gerçekten zarar verme niyetim yoktu” dedi. Genç kadını öldüren ve cinayeti örtbas etmekle suçlanan McCullum’ın alacağı ceza önümüzdeki günlerde belli olacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)